۲۳ آذر ۱۳۸۶، ۱۵:۵۸

جهانی شدن و اسلام سیاسی در ایران

جهانی شدن و اسلام سیاسی در ایران

کتاب "جهانی شدن و اسلام سیاسی در ایران" به قلم دکتر غلامرضا بهروزلک از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با شمارگان 1500 نسخه در 545 صفحه منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : در فصل اول این کتاب اسلام سیاسی و تحولات آن در دو سده اخیر و به ویژه در دو دهه گذشته مورد بررسی قرار می گیرد. این فصل تاکید می کند تحولات سیاسی در جهان اسلام اهمیت بسیاری یافته و به تبع آن عرصه جهانی را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.

مؤلف در پیشگفتار این کتاب آورده است : « اسلام تنها دین جامعی است که به تمام ابعاد سیاسی حیات انسانی توجه دارد و برای آنها مقررات و احکام گسترده‌ای را تدارک دیده است و در قالب نظام فکری سیاسی با ساختارها، تشکیلات و نهادهای نظامند طرح جامعی برای اداره و رهبری سیاسی همه جوامع بشری دارد، اما این ایده همانند سایر ایده‌های دینی و بشری در طول زمان دچار آسیب‌ها و آفت‌های زیادی شده است.»

فصل دوم این کتاب گفتمان‌های اسلام سیاسی در ایران را مورد کنکاش قرار می‌دهد و اسلام سیاسی در عرصه حاضر و در چند دهه اخیر را با انقلاب اسلامی ایران و به ویژه نام امام خمینی (ره) و دیدگاهها و مواضع سیاسی او پیوند خورده می‌داند.

بهروز لک درفصل سوم کتاب جهانی شدن و اسلام سیاسی در ایران، جهانی شدن و هویت سیاسی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. آن را رویارویی اسلام سیاسی و لیبرالیسم دانسته و می گوید: « جهانی شدن، به عنوان یکی از مهمترین عوامل تحول در عرصه سیاسی ـ فکری در جهان امروز، هرچند در چند سده گذشته و رشد تدریجی تکنولوژی‌ها و فن‌آوری‌های ارتباطی ریشه دارد اما نقطه اوج و نمود بارز آن را تنها می‌توان در چند دهه اخیر مشاهده کرد.»

در فصل پایانی کتاب گفتمان‌های اسلام سیاسی در ایران و مسئله هویت سیاسی مورد ارزیابی قرار گرفته و آمده است: « مسلط شدن الگوی لیبرال دمکراسی در فضای جهانی شدن، با ایجاد چالش نسبت به هویت‌ها فرهنگ‌های دیگر، زمینه‌های دگرگونی در آنها را فراهم کرده است.»

کد خبر 602119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha